3. května 2014

The Chosen | Kapitola 3 | Wedding preparation

Ahoj,
zdravím Vás z Londýna :D
Jelikož mám tak devět nebo deset kapitol náskok, máte tu třetí kapitolu The Chosen. Druhým důvodem je, že bych v Úterý místo kapitoly sepsala shrnující článek o Londýně, ale není to jisté... :D
PS: omlouvám se za případné chyby, píšu z mobilu :D
PPS: snad vám nevadí nečeské uvozovky, které jsou ve všech kapitolách, píšu na mobilu a tyhle používám i při psaní rukou... :D
Enjoy!

××××××××××××

Můj druhý den na Ásgardu rozhodně nezačal ideálně. Alespoň podle mě. Bylo mi oznámeno, že svatba bude už zítra a proto je hned nutné začít s přípravami. Těch příprav jsem se děsila skoro víc, než zbytku celé téhle akce, protože na tenhle typ kravin jsem nikdy moc nebyla.
Královna se služebnicemi mě odvedly do místnosti s velkým zrcadlem.

"Musíme ti najít co nejhezčí šaty." prohlásila Frigga, která se na tu úlohu snad i těšila.

Jestli mě chtějí navlíknout do pitomejch bílejch šatiček, tak rozhodně neuspějou.

"Nejdřív ze sebe, prosím, sundej ty Midgardské hadry."
Co si to... co má sakra proti mému oblečení?

Měla jsem na sobě to, v čem mě odtáhli lidi ze S.H.I.E.L.D.u - černé džíny s řetězem, koženou bundu a martensky. "
Dobře." odpověděla jsem klidně.

Pobavily mě jejich výrazy, když viděly tetování na mých zádech. Jenom obyčejný vytetovaný řetěz vedoucí od krku po páteři dolů. Nic zvláštního, i když, tady na Ásgardu zjevně ano. Nebo je snad zaskočila moje zjizvená noha či jizvy na zádech? Těžko říct, v oblečení rozhodně vypadám normálněji.

Teď jsem tam tedy stála jen ve spodním prádle a čekala. Zrovna, když se Frigga rozhodovala, jestli mě narvat do čistě bílých, nebo narůžovělých šatů, přišla záchrana v podobě Lokiho.

"Nemohl bych si ji obléknout sám?" zeptal se, "Přece jen, bude mojí ženou."
V tu chvíli jsem pominula i ten fakt, že o mě mluvil spíš jako o věci, protože pokud se mu podaří vyšachovat královnu z výběru mých šatů, budu hodně ráda.
"Ehm...pokud nebude Ginia nic namítat..."
"Já rozhodně nic nenamítám." řekla jsem téměř s úlevu.
"Dobře." Frigga skoro uraženě odešla.

"Díky za záchranu." prohodila jsem.
"Nemáš zač."

Rozhlédla jsem se, na všech šatech tu převažovala bílá. Povzdechla jsem si. Najednou jsem si uvědomila, že tam před ním stojím polonahá. Pak mi ale došlo, že mi to může být jedno, stejně si ho zítra vezmu. A navíc mě potěšilo, že na mě nezíral šokovaně, ale spíš se zalíbením.
"Vyčaruji ti šaty co se ti budou rozhodně líbit." řekl.
"Ok, zkus to."

Objevila se kolem mě zelená záře. Pak jsem tam stála v nádherných černých šatech až na zem, bez ramínek a s rozparkem na zádech se stříbrnými doplňky.
"Musím uznat, že se ti to povedlo." pochválila jsem ho.
Místo odpovědi se jen zářivě usmál.

"Takže?" zeptala jsem se.
"Co takže?" nechápal Loki.
"Jak to bude probíhat, obřad a tak?"
"Je zvykem, že se svatba koná odpoledne, aby se hned mohlo začít s podvečerní hostinou. Samo o sobě je to prosté - spojí nám ruce stuhou a je to, to je celý obřad. Ty oslavy jsou už horší, únavné. Ale nám, novomanželům, je uděleno 'privilegium' odejít brzo kvůli svatební noci..." Odmlčel se.

Na tohle jsem zatím nepomyslela, že tu pořád hrají na svatební noc. Doufám jen, že nechtějí ještě krvavé prostěradlo, toho by se tak jako tak nedočkali.

Jako by mi četl myšlenky, řekl: "Ale rozhodně vůbec nekontrolují, co se v ložnici děje, neboj. Budeme tam mít nějaké pití i jídlo... ani nemusíme být v jednom pokoji, stačí, když ruku v ruce vejdeme do moji...- našich komnat. Jde to dobře využít jako záminka k opuštění toho veselí, které je, v tomto případě, spíš otrava."
"Jo, dobře..." pronesla jsem.

Pak jsem si sundala šaty, vzala si zase 'ty Midgardské hadry' a vyrazila do pokoje. Loki šel se mnou.

"A abych nezapomněl," ozval se, "při obřadu budeš učiněna Asgarďankou, což znamená, že získáš hodně dlouhý život, větší odolnost a sílu a také možnost naučit se magii. Jednoduše řečeno už nebudeš obyčejná smrtelnice, ale mně rovná. A učiní tě bohyní temnoty... to se k tobě hodí."
Zní to čím dál líp, napadlo mě, třeba ze mě bude kouzelnice. A s temnotou si budu rozumět.

"Rozhodně si nemyslím, že jsem obyčejná..." pronesla jsem ještě s úšklebkem.

10 komentářů:

  1. Tak tahle kapitola byla naprosto úžasná..! :D :D Moc, moc se těším na další.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá kapitola:) jenom se chci zeptat, ty jsi do toho Londýna jela úplně sama nebo jsi tam s někym?:D:)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá a dokonalá kapitola jak už jsem psala tuhle povídku milují a umřu pokud brzo nebude další kapitola zoufale jí totiž potřebuji :D

    OdpovědětVymazat
  4. Midgárdské hadry! Co já bych dala za pěkné martensky nebo pořádné džíny, klidně i s tím řetězem! V dnešních obchodech se nedá vůbec nic pořádného sehnat! A bíle šaty... vždycky jsem si říkala, kdo ten zvyk vymyslel. To se totiž začne jíst, trocha nevěstiny nepozornosti a "hup!", večeře je na šatech za několik tisíc.
    Ale dost mého odporu ke svatbám. Těším se na další kapču i na Londýn. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, když se člověk snaží, jde pořádné oblečení najít... jsem důkazem, jelikož Midgardské hadry jsou podle mého oblečení :D
      A odpor ke svatbám s tebou sdílím :D

      Vymazat
  5. Nevysmekneš se v Londýně svému dozoru a nepudeš s podívat na Tomovu adresu? Svatby taky nemám ráda. Bohyně temnoty? Tak to se těším :D

    OdpovědětVymazat
  6. Prý hadry pche :/ na Asgardu nevědí co je cool. :D a skvělá kapitola. Je úplně boží. Už se těším na další :).

    OdpovědětVymazat